Marcel Kuhlmann neemt ons mee in de VeranderExpress

Thinkshop over veranderen in organisaties

Misschien herken je jezelf in de volgende vragen:

  • Waarom is veranderen in organisaties soms zo verdraaid lastig?
  • Wat bepaalt het succes van veranderen? En wat betekent succes eigenlijk?
  • Hoe kijk ik zelf naar veranderen en hoe helpt of hindert mij dat?
  • Hoe kan ik op een ontspannen manier leiding geven aan veranderingsprocessen?     

Deze interactieve thinkshop gaat over veranderen in de organisatie, in het bijzonder over de thema’s plezier, onvoorspelbaarheid en macht.

Marcel is psycholoog, organisatie-adviseur en procesbegeleider met een fascinatie voor leren en ontwikkelen.

Marcel is auteur van Implementatiekunst dat hij samen met Brigitte Hoogendoorn in zijn Pentascope-tijd schreef.

Op 16 december neemt Marcel Kuhlmann ons mee in de VeranderExpress. Aan de hand van uiteenlopende perspectieven, laat hij zien hoe je zelf nadenkt over verandering in organisaties. En hoe je deze perspectieven kunt gebruiken in je eigen werkpraktijk.

Je ontvang desgewenst PE-punten voor je deelname.

Plezier, onvoorspelbaarheid en macht

Geïnspireerde mensen gáán voor hun werk en presteren beter. Maar plezier kun je niet van buitenaf opleggen.

Continu verandert er iets in een organisatie en dat gebeurt vaak onvoorspelbaar en spontaan. Want mensen leren uit zichzelf, vaak ongepland en zonder regisseur. Door daarbij aan te sluiten kun je een verandering versterken.

In veel organisaties ligt aan verandering de gedachte van een lineaire en planbaar proces ten grondslag. Een blauwdruk in combinatie met rendement en nut is nog steeds een machtig denkpatroon in organisaties. Daardoor wil verandering nog wel eens teleurstellend uitpakken.

VeranderExpress

De taal van veranderingsprocessen kent woorden als ‘spoorboekjes’, ‘rijdende trein’ en ‘parallelle sporen’. Reizen per trein kun je best aardig plannen. Maar wat er tijdens de reis gebeurt blijkt doorgaans minder goed voorspel- en planbaar. Denk aan: vertragingen, nieuwe ontmoetingen, verrassende gesprekken, irritaties in de stiltecoupé en ongekende vergezichten.

De reizigers die je tijdens de reis ontmoet kennen allemaal hun eigen bestemming en verhaal. In de VeranderExpress gaat het niet om hoe het moet maar over hoe het gaat.

De perspectieven worden via filmfragmenten ingebracht door specialisten als Thijs Homan, Hans Vermaak en Danielle Zandee.

Marcel heeft de rol van moderator en draagt zelf ook praktische, methodische en theoretische perspectieven aan.

Doel en opzet

Het doel is om je eigen denken over verandering van organisaties nader te onderzoeken en te gebruiken in je werk als bestuurder of toezichthouder. In de vorm van een thinkshop maak je een reis waarbij je met je reisgenoten in gesprek gaat over je reisbestemming en jouw verhaal daarbij.

Aan de hand van uiteenlopende perspectieven denk en bespreek je hoe jij over plezier, macht en onvoor-spelbaarheid nadenkt en hier bij veranderen mee omgaat. De meervoudigheid van opvattingen dragen bij aan een beter begrip en het effectiever kunnen hanteren van verandering. In de bestuurskamer en daarbuiten.

Opbrengst

  1. Inzicht In hoe je denkt over veranderen in organisaties.
  2. Kennis van de betekenis en werking van organisatieverandering voor je werk als bestuurder of toezichthouder.
  3. Je ervaart hoe je het gesprek voert over de thema’s binnen bijvoorbeeld je eigen DT, MT of raad en welke kennisbronnen je daarbij kunt gebruiken.
  4. Je verdiept je netwerk van actieve mede-bestuurders of -toezichthouders.

Docent

Marcel Kuhlmann heeft veel ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van allerlei veranderingstrajecten: Er zijn geen organisatiemodellen of formats waarmee je problemen oplost. Wat ik doe is die bewegingen opsporen, de connectiviteit versterken, het onderlinge contact bevorderen, zodat er variatie ontstaat en het gesprek over wat ertoe doet.

Hij werkt bij Kessels & Smit The Learning Company en is mede-auteur van ondermeer Implementatiekunst – Gids voor realistisch veranderen (2008).

Meer informatie over Marcel vind je op zijn website of zijn LI-profiel .

Praktische informatie

Desgewenst ontvang je 5 PE-punten voor cultuur- en leiderschapsontwikkeling. PE punten worden toegekend conform het PE-reglement van bijvoorbeeld VTW en Aedes.

Datum

Woensdag 16 december 2020.


Tijd

14:00 - 20:00 uur, incl. eenvoudig diner.


Studiebelasting

5 uur aanwezigheid, half uur voorbereiding.


Groep

Maximaal 10 bestuurders, toezichthouders of andere geïnteresseerden van maatschappelijke organisaties.


Locatie

De Horst (Driebergen).

Covid-19

Wij houden ons bij deze workshop strikt aan de Covid-19 regels van de rijksoverheid, zoals maximaal aantal deelnemers, minimaal 1,5 meter afstand, goede ventilatie, zo nodig persoonlijke beschermingsmiddelen en hygiënische voedsel- en drankvoorziening.

Mochten nieuwe regels niet toelaten dat de workshop doorgang kan vinden, dan kan deze online als webinar worden gegeven. Duur en prijs worden dan aangepast.


Prijs

€635, dit is incl. alle bijkomende kosten en vrij van BTW.


Studiemateriaal

Achteraf of tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

Of meld je direct aan.