Verbindend leiderschap in de praktijk

Harry Loozen neemt ons mee in zijn uitgebreide ervaringen met verbindend leiderschap

Waar zit de kracht van effectieve leiders? Welke elementen van leiderschap zijn doorslaggevend voor een duurzaam resultaat? En hoe kan ik mijzelf tot een verbindend leider ontwikkelen?


Op 
22 juni 2023 verzorgt Harry Loozen een workshop over de betekenis van verbindend leiderschap in de praktijk. We onderzoeken de essentiële elementen voor verbindend en effectief leiderschap, zowel in de bestuurskamer als in de organisatie. In een interactieve aanpak werk je samen aan een overzichtelijk en hanteerbaar model, dat je meteen in je eigen praktijk kunt toepassen.

Je ontvangt PE-punten voor je deelname.

Harry Loozen is interim-bestuurder en commissaris bij ondermeer twee woningcorporaties. Al jaren bekwaamt hij zich in effectief en verbindend leiderschap. En toont dat in zijn stijl als verbindend leider in de praktijk.

Verbindend leiderschap

Deze workshop gaat in op het verschijnsel "verbindend leiderschap’’ op een manier die Harry al jaren gebruikte, lang voordat het een hype werd.

Er zijn veel boeken en theorieën over leiderschap. Vaak fragmentarisch en geschreven door consultants of wetenschappers die zelf geen of weinig ervaring hebben met het leiding geven in complexe situaties en veranderende organisaties. Zij gaan voorbij aan de samenhang en prioritering bij leiderschap en bieden geen integraal instrument. Dit leidt niet tot duurzame en effectieve oplossingen.

Met zijn kennis uit de praktijk, die voortdurend is toegepast en verfijnd heeft Harry inzichten verworven en een praktisch model ontwikkeld. Hij toont ons hoe je door verbindend leiderschap stelselmatig en effectief toe te passen, duurzame resultaten kunt realiseren. Zelf is hij daarvan een aansprekend voorbeeld. En dat maakt zijn workshop beslist aantrekkelijk.

Doel en opzet

Hoe krijg je inzicht in en vat op leiderschapskwesties? Hoe kun je hier voor jezelf en als bestuurder of toezichthouder richting aan geven ten gunste van het geheel? Met deze vragen gaan we aan het werk.

In deze workshop doe je veel praktijkervaring op. Je gaat, na voorbereiding van je eigen casus en leiderschap in de praktijk ervaringsgericht aan de slag.

Op basis van de interacties met andere deelnemers en de inleider en wat je zelf ervaren hebt in de praktijk worden casus ontleed en volgens een logisch en inzichtelijk model inzichtelijk en hanteerbaar gemaakt.

Vorm

Met zijn aanstekelijke enthousiasme en met veel praktische voorbeelden schets Harry wat écht werkt en wat niet. Het samen analyseren van leiderschapsgedrag en het via socratische aanpak ontdekken van een passende aanpak staan centraal.

Opbrengst

  1. Kennis en inzicht in de betekenis en werking van verbindend leiderschap.
  2. Ervaring opdoen in analyse van leiderschapsgedrag en hoe je dat kunt inzetten in je eigen situaties.
  3. Samen werken aan herkenbare leiderschapscases en van elkaar leren en in inzien van effectiviteit.
  4. Verdieping van je netwerk van medebestuurders en/of toezichthouders.

Docent

Harry is verbonden aan Boer & Croon, top-interim-bestuurder en vervult een aantal commissariaten, ondermeer als president-commissaris. Hij heeft zich als ervaren interim-bestuurder en voormalig senior vice-president van een wereldwijde, beursgenoteerde onderneming en als algemeen directeur van de Kamer van Koophandel toegelegd op effectief en verbindend leiderschap in de praktijk van leden raden van bestuur, directeuren en commissarissen. Hij neemt je mee in tal van praktijkcases en bouwt samen iteratief het beproefde verbindend leiderschapsmodel op.

Naast interim-bestuurder en commissaris wordt Harry ook gevraagd als spreker, dagvoorzitter, (internationale) business mediator, organisatieontwikkelaar, strateeg en begeleidt hij grote familiebedrijven bij opvolging.

Meer informatie over Harry vind je op zijn website of LI-profiel .

Praktische informatie

Je ontvangt 5 PE-punten voor cultuur- en leiderschapsontwikkeling. PE-punten worden toegekend conform het PE-reglement van bijvoorbeeld VTW en Aedes.

Datum

donderdag 22 juni 2023.


Tijd

14:00 - 20:00 uur, incl. eenvoudig diner.


Studiebelasting

5 uur aanwezigheid, half uur voorbereiding.


Groep

Maximaal 10 bestuurders, toezichthouders of andere geïnteresseerden van maatschappelijke organisaties.


Locatie

De Horst in Driebergen

Covid-19

De workshop vindt vanzelfsprekend live plaats.

Mochten nieuwe regels dit echter niet toelaten, dan kan de workshop online plaatsvinden of zal in overleg met de deelnemers worden verplaatst.


Prijs

€695, dit is incl. alle bijkomende kosten en vrij van BTW.

Een eventuele online bijeenkomst duurt korter en wordt gegeven tegen gereduceerd tarief.


Studiemateriaal

Achteraf of tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

Of meld je direct aan.

Logo-GvdZ-Welkom