Naar een ruimer bewustzijn in de bestuurskamer

Masterclass Nieuwe psychologie

Er is momenteel een ingrijpende transformatie gaande in bewustzijn. Met deze evolutionaire groeisprong komt een nieuwe vorm van menszijn aan het licht. Dat vraagt om een Nieuwe Psychologie. En nieuwe perspectieven op wat dit menszijn betekent en hoe dit praktisch vorm te geven in ons moderne leven.

Op 8 mei 2024 verzorgen Jentien Keijzer en ik een middag over de betekenis van een transformerend bewustzijn en de nieuwe psychologie voor het werk in de bestuurskamer. We laten zien hoe deze eigentijdse denkbeelden ons kunnen helpen om in de bestuurskamer een nieuw gesprek te voeren over onze maatschappelijke opgave in het licht van de nieuwe perspectieven op menszijn. Dat vraagt een verruiming van ons denken en van ons eigen bewustzijn. 

In deze masterclass laten we zien en ervaren wat op dit punt mogelijk is, ook zonder het gebruik van bijvoorbeeld psychofarmaca. Je zet een nieuwe stap in je eigen denken en reflecteert van daaruit op je eigen beroepspraktijk. Om zo met nieuwe ogen en eigentijds denken je maatschappelijke opgave te kunnen aanschouwen.

Je ontvangt PE-punten voor je deelname.

Jentien is psycholoog en onderzoekt, onderwijst en schrijft over de grensgebieden van psychologie, bewustzijn en wetenschap. Om licht te schijnen op de nieuwe soort mens die we aan het worden zijn. Om perspectieven en handvatten aan te reiken voor een leven vanuit dit nieuwe menszijn.

Jentien verwierf landelijke bekendheid met haar vernieuwende inzichten omtrent burn-out.

Nieuwe psychologie

Je leest wel eens van die quotes dat 'alles wat je nodig hebt al in je zit'. Of dat je de antwoorden niet buiten jezelf moet zoeken, omdat alle antwoorden binnenin jezelf liggen. Supermooi!

Maar ook super irritant als dat soort tegeltjeswijsheid maar moeilijk van toepassing lijken op jezelf. Het lukt lang niet altijd om antwoorden in jezelf te vinden. Of te zien wat de 'juiste' weg is. Veel van onze problemen lijken voort te komen uit onze identificatie met een 'vals' (of verouderd) zelfbeeld.

Dat vraagt anders kijken, wat niet hetzelfde is als het omvormen van je cognities, om-denken of je zelfbeeld bijsturen. Je kunt je gedachten niet zomaar oplossen met andere gedachten. Beter werkt: je 'denken' overstijgen en vanuit 'dagelijkse gedachten' (mentale, verstandelijke intellect) naar het 'andere weten' (inzicht, intuïtie, wijsheid) gaan.

Hiervoor bestaan al heel lang verschillende geestverruimende hulpmiddelen, zoals meditatie, mindfulness, hypnose of psychofarmaca, maar ook intensief lichaams- of ademwerk en yoga.

In de masterclass laten we zien hoe je met eenvoudige en bereikbare middelen zelf iets van dat nieuwe bewust-zijn kunt ervaren, ook in het collectief van de bestuurskamer.  En welk domein van inzichten en wijsheid daarmee mogelijk en geopend wordt.

Doel en opzet

Het vergroten van bewustzijn en inzicht ten behoeve van het werk in de bestuurskamer.

Aan de hand van een combinatie van theoretische inzichten uit de nieuwe psychologie en 'geestverruimende' werkvormen onderzoeken de deelnemers hun eigen denken, bewustzijn en weten en weten die productief te maken in de bestuurskamer en voor de maatschappelijke opgave van hun organisatie. Daarbij delen zij de kwesties die ze daarbij tegenkomen.

We vragen van deelnemers zich open te stellen voor hun intuïtie en invallen en die ervaringen te delen met elkaar. De docenten zullen hen daarin deels voorgaan.

Opbrengst

  1. Inzicht in de werking van het (eigen) bewustzijn in het bijzonder in de bestuurskamer en daarbuiten.
  2. Je ervaart aan de hand van diverse oefeningen hoe je kunt werken aan de ontwikkeling van een scherper collectief bewustzijn van RvB of RvT.
  3. De functie van bewustzijnsontwikkeling in de omgang met (de complexiteit) van de opgaven.
  4. Je verdiept je netwerk van actieve mede-bestuurders en -toezichthouders.

Docent

Jentien is opgeleid als godsdienst- en klinisch psycholoog, brainspotting therapeut, hypno- en regressie therapeut, gespecialiseerd in neuro- en biopsychologie en esoterische wijsheidstradities.

Jentien helpt mensen om bewustwording en inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze vanuit hun eigen wijsheid en intelligentie hun leven vorm kunnen geven. Zij werkt 1-op-1, als opleider/ trainer met eigen programma's of in die van anderen en zij publiceert en spreekt voor het grotere publiek. Landelijke bekendheid verwierf ze met haar vernieuwende inzichten over burn-out.

Meer informatie vind je op haar website  en LI-profiel .

Praktische informatie

Je ontvangt 5 PE-punten voor cultuur- en leiderschapsontwikkeling. PE-punten worden toegekend conform het PE-reglement van bijvoorbeeld VTW en Aedes.

Datum

woensdag 8 mei 2024.


Tijd

14:00 - 20:00 uur, incl. eenvoudig diner.


Studiebelasting

5 uur aanwezigheid, half uur voorbereiding.


Groep

Maximaal 10 bestuurders, toezichthouders of andere geïnteresseerden van maatschappelijke organisaties.

Locatie

De Horst (Driebergen)


Prijs

€745, dit is incl. alle bijkomende kosten en vrij van BTW.

Tot 8 januari 2024 geldt een vroegboekkorting van 6% en betaal je dus € 700.


Studiemateriaal

Achteraf of tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

Of meld je direct aan.

Logo-GvdZ-Welkom