Ruimer bewust-zijn in de bestuurskamer

Zomerklas Nieuwe Psychologie

Op 22 en 23 augustus 2024 verzorgen Jentien Keijzer en ik een 24-uurs Zomerklas over de betekenis van een een ruimer bewustzijn voor jouw werk in de bestuurskamer. We nemen je mee in een Nieuwe Psychologie die je opnieuw leert kijken en ervaren wat een ruimer bewustzijn betekent en hoe je het kunt gebruiken. Ook in de context van de bestuurskamer.

In de luwte van de zomer heb je de gelegenheid om in alle rust stil te staan en echt anders te kijken naar de betekenis die je in je bestuurswerk tot uitdrukking wilt brengen. En hoe je met de complexiteit van je maatschappelijke opgave wilt omgaan.

Vanuit ons denkende bewustzijn lijkt de besturing van onze opgave schier onmogelijk te worden. Tegengestelde belangen zijn nauwelijks nog verenigbaar; de zaak loopt vast. Dit vraagt een ruimer bewustzijn, waarin we de eenheid, wederkerigheid en liefdeskracht gaan zien en tegenstellingen kunnen worden opgeheven. Als eigentijds leider kun jij hierin een voorbeeld voor anderen zijn; met beide benen op de grond, maar wel vanuit een ruimer bewustzijn.

"We evolueren langzaam naar een totaal andere ervaring van het leven" Jentien Keijzer

We laten je zien en ervaren hoe nieuwe denkbeelden over bewustzijn ons kunnen helpen om ons anders te verhouden tot de huidige tijd en onze maatschappelijke opgave. Het is een ontdekkingsreis, waarin wij als docenten voorgaan. Maar niet alwetend en evengoed verwonderend en lerend.     

Beschouw deze klas als een mini-retraite op het lommerrijke landgoed De Horst in Driebergen. In de zomer een heerlijk verkoelende plek waar we je smakelijke maaltijden en een comfortabele kamer met uitzicht bieden.

Is dat geen 'geest- en tijdverruimend' vooruitzicht op alle druk(te) waartoe je je daarna weer te verhouden hebt?

Je ontvang 10 PE-punten voor je deelname.

Jentien is psycholoog en onderzoekt, onderwijst en schrijft over de grensgebieden van psychologie, bewustzijn en wetenschap. Om licht te schijnen op de nieuwe soort mens die we aan het worden zijn. Om perspectieven en handvatten aan te reiken voor een leven vanuit dit nieuwe menszijn.

Jentien verwierf landelijke bekendheid met haar vernieuwende inzichten omtrent burn-out.

Nieuwe Psychologie volgens Jentien Keijzer

Nieuwe Psychologie gaat uit van verschillende bewustzijnslagen van onze identiteit en brengt die met elkaar in verband, zodat we onszelf en de wereld ruimer kunnen zien en ervaren.

Als mens bestaan we zowel uit onze persona (ego), als onze transpersoonlijke identiteit (ziel) en onze zogenoemde non-duale aard (eenheidsbewustzijn). Waar de reguliere psychologie zich vooral richt op onze persona wat voor velen te krap voelt, kunnen we onszelf in spirituele kringen soms juist verliezen door ons alleen op hogere sferen te richten en losgezongen raken van onze dagelijkse realiteit.

Nieuwe Psychologie verbindt deze lagen zodat we ons ego en eenheidsbewustzijn en onze ziel simultaan leren begrijpen én ervaren en onze denk-, voel- en leefwijze kunnen samenvallen. Zonder (al te) zweverig te worden, met beide benen op de grond. 

Dat vraagt van ons een andere manier van kijken, luisteren en voelen en het ontwikkelen van ons onderscheidende vermogen. In deze zomerklas zet je een volgende stap in je 'denken' overstijgen: van 'dagelijkse gedachten' (mentale, verstandelijke intellect) naar 'ander weten' (inzicht, intuïtie, wijsheid); een ruimer bewust-zijn. 

We laten zien en ervaren hoe je met eenvoudige en bereikbare middelen dat nieuwe bewust-zijn kunt ervaren en gebruiken. En welk domein van inzichten en wijsheid daarmee geopend wordt, ook in het collectief van de bestuurskamer.

Meer lezen over Nieuwe Psychologie? Zie de publicaties van Jentien Keijzer.

Doel en opzet

Het verruimen van je inzicht en bewustzijn ten behoeve van het werk in de bestuurskamer.

Aan de hand van een combinatie van theoretische inzichten uit Nieuwe Psychologie en 'geestverruimende' werkvormen - zoals meditatie, hypnose, intensief lichaams- of ademwerk of yoga - onderzoeken de deelnemers hun eigen denken, bewustzijn en 'weten', en weten die productief te maken in de bestuurskamer en voor de maatschappelijke opgave van hun organisatie. Daarbij delen zij de kwesties die ze daarbij tegenkomen.

In de zomerklas ervaar je met al je zintuigen wat op dit punt mogelijk is, zowel aan de hand van theoretische concepten, als door praktisch werk. Je zet een nieuwe stap in je eigen denken en in de ervaring van een ander bewustzijn. En reflecteert op de potentie daarvan voor je persoonlijke leven en je beroepspraktijk. Om zo met nieuwe ogen leider voor jezelf en voor anderen te zijn. 

We vragen van deelnemers zich open te stellen voor hun intuïtie en invallen en die ervaringen te delen met elkaar. De docenten zullen hen daarin deels voorgaan.

Opbrengst

  1. Inzicht in de werking van het (eigen) bewustzijn in het bijzonder in de bestuurskamer en daarbuiten.
  2. Je ervaart aan de hand van diverse oefeningen hoe je kunt werken aan de ontwikkeling van een scherper bewustzijn in de context van een RvB of RvT.
  3. De betekenis van bewustzijnsontwikkeling voor de omgang met de complexiteit van je opgave.
  4. Je verdiept je netwerk van actieve mede-bestuurders en -toezichthouders.

Docenten

Jentien is opgeleid als godsdienst- en klinisch psycholoog, brainspotting therapeut, hypno- en regressie therapeut, gespecialiseerd in neuro- en biopsychologie en esoterische wijsheidstradities.

Jentien helpt mensen om bewustwording en inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze vanuit hun eigen wijsheid en intelligentie hun leven vorm kunnen geven. Zij werkt 1-op-1, als opleider/ trainer met eigen programma's of in die van anderen en zij publiceert en spreekt voor het grotere publiek. Landelijke bekendheid verwierf ze met haar vernieuwende inzichten over burn-out.

Meer informatie vind je op haar website  en LI-profiel .

Martijn is opgeleid als cognitief en sociaal psycholoog, haptonoom en systemisch opsteller. Zelf is hij door studie, werk en leven aardig op bewustzijns-weg van denkend, voelend, sociaal en spiritueel wezen. Die weg kent natuurlijk geen einde.
Inmiddels probeert hij zich als van origine 'hardcore' wetenschapper te verhouden tot de kosmische 4de en 5de dimensie, de geesteswereld, reïncarnatie en ons collectief bewustzijn.

In zijn werk in de bestuurskamer brengt hij zowel zijn psychologische als organisatiekundige kennis in de praktijk.  Hij helpt in het bijzonder bestuurders en toezichthouders van maatschappelijke organisaties steeds het juiste te doen gegeven de complexiteit van hun opgaven, met een warm hart en een koel hoofd.

Meer informatie vind je op zijn website  en LI-profiel

Praktische informatie

Je ontvangt 10 PE-punten voor cultuur- en leiderschapsontwikkeling. PE-punten worden toegekend conform het PE-reglement van bijvoorbeeld VTW en Aedes.

Datum

donderdag 22 en vrijdag 23 augustus 2024.


Tijd

Start: donderdag 22 augustus om 14.00 uur. Einde: vrijdag 23 augustus om 13.30 uur.

Inclusief diner, overnachting en afsluitende lunch.


Studiebelasting

10 uur aanwezigheid, een uur voorbereiding.


Groep

Maximaal 10 bestuurders, toezichthouders of andere geïnteresseerden van maatschappelijke organisaties.

Locatie

De Horst (Driebergen)


Prijs

€ 1695, dit is inclusief alle bijkomende kosten en vrij van BTW.

Tot 8 maart geldt een vroegboekkorting van € 200 en betaal je dus € 1495.


Studiemateriaal

Achteraf of tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

Of meld je direct aan.

Logo-GvdZ-Welkom