Met hoofd, hart en handen – Werken aan maatschappelijke opgaven

Bestuurders van maatschappelijke organisaties aan het woord

Op 11 februari 2021 presenteerde ik de uitkomsten van mijn zoektocht naar wat leiders van maatschappelijke organisaties drijft om leiding te geven aan hun opgave. Daarvoor voerde ik waardevolle gesprekken met bestuurders over de manier waarop zij leiding geven aan de maatschappelijke opgaven waar zij voor staan. Dertien daarvan heb ik verrijkt en samengebracht in dit essay.

Wat zien bestuurders als hun opgave, hoe gaan er ermee om? En hoe brengen zij zichzelf daarin tot uitdrukking? Het blijkt dat zij met een scherpe geest en een warm hart in staat zijn de goede keuzes te maken. En met subtiele daadkracht het juiste te doen in de dilemma-achtige situaties van hun werk. Innerlijk gedreven, geven zij zo invulling aan hun leiderschap.

Die kennis wil ik graag met je delen. En ik kom graag met je in gesprek om over jouw drijfveren en bestuurlijke dilemma's te horen.

Met hoofd, hart en handen is het verslag van een zoektocht naar het leiderschap van bestuurders van maatschappelijke organisaties.

Graag bied ik je dit essay aan. Als ik bij jou op gesprek mag komen kun jij bij mij op verhaal komen over jouw leiderschap en gedrevenheid om leiding te geven aan jouw maatschappelijke opgave.

Graag tot spreeks!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

Logo-GvdZ-Welkom